Nog maar 3 weken…

De teller op onze site is onverbiddelijk: over minder dan 3 weken staan we weer op Schiphol. Nou lijkt 3 weken nog een behoorlijk lange tijd, maar voor ons, met 15 weken reizen achter de rug, voelt het alsof we overmorgen al op het vliegtuig moeten stappen :-(. We merken ook dat we een beetje het idee hebben van “Wat zullen we eens gaan doen de laatste dagen”. Daar komt bij dat we net twee wisselvallige dagen in Cairns achter de rug hebben en vandaag ook de ene regenbui na de andere hebben gehad, wat niet echt handig is in een omgeving waar alles gericht is op buitenactiviteiten. We hadden ons dat vooraf niet zo gerealiseerd, maar als het hier een keer regent loop je er vanzelf tegenaan. We hebben vandaag dus maar zo goed en kwaad mogelijk de verschillende watervallen in de buurt bekeken. Voordeel van de huidige natte periode is dat deze allemaal meer dan voldoende water hebben ;-).
Gelukkig belooft het weerbericht voor morgen (of anders overmorgen) een zonnige dag, dus we gaan nog wat wandelen en daarna kijken of we nog wat strandpret kunnen beleven. De watertemperatuur hangt hier nog altijd rond de 26 graden, dus daar moeten we maar van genieten nu het nog kan. Ik weet zeker dat wij, maar vooral ook de kinderen, daar nog met veel heimwee aan terug zullen denken als we deze zomer weer in de koude Noordzee liggen.
Cairns was overigens een heel stuk groter geworden dan we ons van 2002 herinnerden. Het is wel nog steeds een gezellige en energieke stad, waarbij vooral de vele backpackers beeldbepalend zijn. We hadden eigenlijk gepland om veel in en bij het water te liggen (er is een mooie swimming lagoon aan de boulevard en anders heb je ten noorden van de stad nog een aantal prachtige stranden), maar in plaats daarvan hebben we de stad bekeken, gewinkeld en een broodnodig bezoek aan de kapper gebracht. Luxe kampeerders als we zijn, hebben we in verband met het natte weer ook de tent in de auto laten liggen en een appartement gezocht. We kwamen terecht in Koala Court Appartments. Lekker ruim, maar verder een grote stap terug ten opzichte van onze accommodatie in Port Douglas, niet in de laatste plaats door de vloeren, waarvan je voeten op de een of andere manier viezer werden dan van het trottoir buiten.
Inmiddels zitten we voor de tweede nacht in een cabin in Innisfail. Over dit stadje valt niet zoveel te zeggen, behalve dat het de op één na natste stad van Australië is. Misschien op dit moment dus niet zo’n goede verblijfplaats ;-). Morgen verkassen we dus weer, waarschijnlijk weer wat omhoog.

3 thoughts on “Nog maar 3 weken…

  1. Hihi,

    Het Noordzeewater voor de warme kust van Katwijk is op dit moment 13 ° Celsius.
    Inderdaad wel een verschilletje. Verder vrees ik dat er helemaal geen Noordzeestrand meer voor jullie klaar ligt, dit jaar, want we hebben alle zonuren al opgesoupeerd en de boeren, dijkbewakers en de brandweer klagen over de droogte. (Ik snap dat niet; we hebben toch het IJsselmeer? Prachtig mooi zoetwaterbekken, maar misschien moeten we de dijken met nog een meter verhogen om wat extra reserves te hebben?)
    Ik ga er vanuit dat het de hele zomer regent en ben al aan het kijken waar ik mijn tentje kan controleren op waterdichtheid ivm Lowlands.

  2. Oh en die kapster heeft wel een kort rokje aan……
    Groetjes van Margreet (nu nog in Leeuwarden)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *